Menu background image
משככי כאבים

מדוע משככי כאבים הפכו להיות כל-כך ממכרים

חברי משפחה מפגינים כנגד משככי הכאבים הקטלניים. מומחים לגמילה, אומרים שהתמכרות למשככי כאבים חזקים כגון אוקסיקוטין הם בין הקשים ביותר לגמילה.

קרדיט לתצלום: OxyABUSEKills.com

משככי כאבים מסוג אופיאטים (חומר דמוי אופיום) מייצרים אופוריה קצרה, אך הם גם ממכרים.

שימוש במשככי כאבים בטווח הארוך יכול להוביל לתלות גופנית. הגוף מסתגל להימצאותו של החומר ובמידה והאדם מפסיק לקחת את התרופה בבת אחת, מופיעים סימפטומים של גמילה. או שהגוף מפתח סיבולת לסם, המשמעות של זה היא שצריך לקחת מנות גדולות יותר כדי להשיג את אותה ההשפעה.

כמו כל הסמים, משככי הכאבים פשוט מסווים את הכאב שבגללו הם נלקחים. הם אינם "מרפאים" שום דבר. אדם שכל הזמן מנסה להקהות את הכאב עלול למצוא את עצמו לוקח מנות יותר ויותר גדולות – כדי לגלות שהוא אינו יכול לסיים את היום ללא התרופה.

סימפטומים של גמילה יכולים לכלול חוסר מנוחה, כאב שרירים וכאב של העצמות, נדודי שינה, שלשול, הקאות, התקפי קור עם עור ברווז ותנועות לא רצוניות של הרגליים.

אחד הסיכונים הרציניים של אופיאטים הוא דיכוי של הנשימה – נטילת מנות גדולות עלולה לגרום להאטת הנשימה עד לנקודה שבה היא מפסיקה והמשתמש מת.

"אני מכור לתרופות נגד כאבים שקיבלתי במרשם. תחילה לקחתי משככי כאבים במרשם לפני מספר שנים, כשהרופא שלי נתן לי מרשם כדי לטפל בכאב שהיה לי לאחר ניתוח בעמוד השדרה… במהלך השנים האחרונות ניסיתי להפסיק את התלות שלי במשככי הכאבים, ולמעשה, הייתי פעמיים בטיפול רפואי בניסיון לעשות את זה.

לאחרונה הסכמתי עם הרופא שלי על הצעדים הבאים".

— קטע מסיפור בשידור חי של השדרן ראש לימבאו, ביום שישי, 10 באוקטובר 2003, מתחנת הרדיו Premiere Radio ששידרה אותו.